Noticies

  Actualitat del Club

  Acord de col·laboració entre el Barça CVB i els creadors del Monster Block Teens

  Acord de col·laboració entre el Barça CVB i els creadors del Monster Block Teens

  Les precioses instal·lacions del Casal de Catalunya a Buenos Aires van ser el marc per a la signatura d'un conveni entre el BARÇA CVB i els creadors del sistema pedagògic d'ensenyament de voleibol "Monster Block Teens".

  L'acte realitzat a la sala Pau Casals va comptar amb la presència de Josep Toni Meléndez Paredes i Albert Hug Aebicher i Trilla, president i secretari respectivament de Consell Directiu del Casal, Adrián Fiorenza Pavón com a Director Tècnic del Barça CVB i els professors Horaci Gómez i Jose Fotia, titulars del MBT.

  Amb aquesta col·laboració, el club es converteix en la primera escola de vòlei amb una llicència oficial, que li permet accés a la capacitació directa dels seus tècnics i de la utilització de la metodologia en la formació de jugadores. Els entrenadors del Barça a la vegada compartiran el seguiment de l'evolució tècnica de les esportistes per col·laborar en els estudis de perfeccionament del sistema.

  La reunió es va iniciar amb una explicació del director tècnic del club, que va explicar l'estructura del club, el projecte esportiu i el permanent compromís per la recerca i incorporació de recursos pedagògics que permetin continuar desenvolupant un model referent en el voleibol català i espanyol. Així mateix, va destacar el valor del treball dels professors, amb una llarga trajectòria en el camp de l'estudi del voleibol, al qual li han donat gran part de les seves vides i realitzen ara una aportació extraordinària al nostre esport. També la satisfacció de sentir que les visites que el professor Gómez realitzo a Barcelona durant els últims anys van ser productives en la gestació de programa.

  Els professors Gómez i Fotia van sintetitzar les inquietuds, els estudis i proves que els van portar a desenvolupar el MBT:

  "Jugar voleibol és una pràctica convocant i motivadora, sempre que es superin les propostes tradicionals i rutinàries, i això comporta la producció de coneixements sobre l'ensenyament i el treball dels i els docents especialistes, del qual són els experiències innovadors. Així sorgeix la nostra proposta didàctica per a l'ensenyament del voleibol Monster Block Teen s, la qual intenta donar respostes a uns quants interrogants plantejats al llarg dels anys:
  Quin és la manera de simplificar els propostes d'ensenyament del voleibol -un esport seleccionat amb assiduïtat per nens/es i joves, i sovint considerat complex d'ensenyar-, respectant els principis de la seva lògica interna?
  Com fer perquè a els àmbits escolars i / o federatius va seguir atrapant, divertit, agradable i inclusiu?
  MBT constitueix un valuós recurs didàctic basat en jocs modificats, que parteixen dels dos fonaments principals del vòlei: l'atac i el bloqueig"

  Un cop signat el conveni, el tancament va ser per al president del Casal, Josep Toni Meléndez Paredes, que va manifestar la seva satisfacció per acollir l'acte i aprofito l'oportunitat per destacar grans fites d'una rica història d'entesa entre Catalunya i l'Argentina en l'àmbit polític , social, cultural i esportiu.

  Es van donar cita per a la cobertura de premsa de l'esdeveniment diversos mitjans gràfics i portals web especialitzats en voleibol.

   

  © 2020 Barça CVB. Tots els drets reservats.